Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Új felvonással jelentkezett a „Társadalomföldrajzi Beszélgetések”

2024. március 24.

A tavalyi nagy sikerű rendezvény után, idén Miskolc város közösségi közlekedése szolgált a Társadalomföldrajzi Beszélgetések témájául. Az esemény idén is a Geográfus Napok részeként került megszervezésre.

 

 

A beszélgetésre való ráhangolódásként, a téma felvezetéséül Kaposvári László, a téma kutatója, Szakkollégiumunk elnökségi tagja tartott egy plenáris előadást. Az előadásból a résztvevők többek között megtudhatták, hogy milyen tényezőkre vezethető vissza az utasszám csökkenése, milyen problémákkal néz szembe a miskolci közlekedési vállalat a mindennapok során, valamint a 2023. október 14-től bevezetett vonalhálózati és menetrendi reformról is számos részletet hallhatott a közönség.

 

 

A beszélgetés moderátora Siskáné Dr. Szilasi Beáta tanárnő (egyetemi docens, a Társadalomföldrajz Intézeti Tanszék vezetője) volt. A hallgatóság számos kérdést, észrevételt, illetve javaslatot megfogalmazott a jelenleg érvényes vonalhálózattal és menetrenddel kapcsolatban.

 

 

Idén is nagyon jól sikerült a rendezvény, tele volt a 314a tanterem érdeklődő hallgatókkal és oktatókkal, illetve kutatókkal.