Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

I. és II. díjas csapatokban szerepeltek TEKH-esek az Egyetem startup versenyén

2023. december 15.

2023. november 30-án környezetvédelmi startup ötletversenyt rendeztek a Miskolci Egyetemen.

Az I. helyezést a Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar hallgatóiból (Babos Gábor, Török Krisztofer, Mátyás Péter [Szakkollégiumunk tagja]) álló HydroGen csapat nyerte el egy hidrogénkutató cég alapításának tervével, mely a természetes hidrogén felhasználásával kínálna környezetbarát megoldást. A csapatot Dr. Móricz Ferenc, a Nyersanyagkutató Földtudományi Intézet egyetemi docense mentorálta.

A II. helyen a ByprodEx nevű csapat (Moataz Mohamed [Szakkollégiumunk tagja], Gomaa Abdelrahman, Hadeer Ahmed Ali Hassan [Szakkollégiumunk tagja] geofizikus PhD hallgatók) végzett; tervük egy olyan applikáció fejlesztése, mely elektronikus piactér működtetésével támogatná az egyes vállalatoknál keletkező ipari hulladékok hasznosítását.

A versenyről további információkat és képeket Egyetemünk központi weboldalán találhatnak: uni-miskolc.hu/hirek/5036/kornyezetvedelmi_startup_otletek_versenyeztek.

Minden versenyzőnek gratulálunk!

 

(A fotók forrása: Miskolci Egyetem Kommunikációs Központ.)