Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Beszámoló a 2024. évi első közgyűlésről

2024. március 22.

2024. március 19-én tartotta 2024. évi első közgyűlését a TEKH Szakkollégium. Egyre bővülő érdeklődés övezi a Szakkollégium munkáját, melyet mind a Közgyűlésen jelen lévő hallgatók (30 fő), mind pedig a jelentkezők száma (17 fő, ebből 15 külföldi hallgató) alátámaszt. Megerősítette tagságát 26 hallgató, így az újonnan felvettekkel együtt, a félév 43 hallgatóval indul.

A TEKH-kreditek alapján, az előző félévben (2023/2024/1) legkiválóbb három hallgató: Hadeer Hassan, Balassa Csilla és Mohamed A. Abdelhadi. Ők az elnökség elismerő oklevelét kapták, a többi tag (a nem teljesítők kivételével) pedig a tagságot igazoló oklevél birtokosai lettek.

Prof. Dr. Földessy János professzor emeritus, a TEKH elnöke rövid beszámolót tartott a 2023/2024-es tanév őszi félévének főbb eseményeiről és történéseiről. A programokról készült beszámolók a TEKH Szakkollégium online felületein (weboldal, Facebook-oldal) olvashatóak.

Az elnök külön üdvözölte az elnökségbe érkező új tagot, Dr. Szilágyiné Dr. Sebők Szilvia Gabriella tudományos munkatársat.

A Szakkollégium szervezeti és működési szabályzata módosulni fog, ezen jelenleg is zajlanak a munkálatok. Egy munkaközi javaslatot Dr. Mikita Viktória egyetemi docens, a Szakkollégium pénzügyi vezetője ismertetett. A javaslatról a Közgyűlésnek kell majd döntenie a következő ülésén.

A következő programpontban a tagjelöltek mutatkoztak be röviden (önéletrajzuk a TEKH zárt Facebook csoportjában megismerhető). Róluk a következő 24 órában interneten szavazhattak a tagok. Minden jelentkező tagot egyhangúan támogatott a Közgyűlés.

Végül a 2024. első félévi programokról beszéltek a résztvevők. A félév során még inkább kiemelt figyelmet kap az a csapatmunka, amelyet a tagok a Kritikus és Stratégiai Nyersanyagok Adatbázisának építésében folyamatosan végeznek. Az első összefoglaló tanulmányuk 2024. március 31-én jelenik meg online a Bányászati és Kohászati Lapokban.

A programokra szóló meghívókat és a versenyfelhívásokat továbbra is a Facebook-oldalunkon tesszük közzé, illetve eljuttatjuk azokat tagjaink e-mail-címére is.

A közgyűlés végén az elnökség megköszönte a tagok aktivitását, és jó munkát kívánt az előttünk álló feladatokhoz.