Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

3. helyezést értek el az EIT Jumpstarter versenyen

2023. november 17.

Az EIT Raw Materials egy EU-s szervezet, amely innovatív technológiák fejlesztésével foglalkozik a nyersanyagipar számára. Rendszeres Jumpstarter versenyt tartanak, hogy megtalálják a fiatal kutatók legjobb ötleteit, amelyeket érdemes továbbfejleszteni az iparág számára. Ebben az évben az egyik csapat tagjaiként miskolci hallgatók is a döntőbe jutottak a hat legjobb csapat közé, így részt vettek a 2023. november 30-án Athénban megtartott döntőben.

A csapatot Mohamed Badawi (Miskolci Egyetem), nyersanyagkutató geológus és távérzékelési szakértő vezeti, és három másik tagból áll: Ali Shebi (Debreceni Egyetem), geofizikus, gammasugár- és geológiai specialista, Prof. Tamer Abu-Alam (UIT Arctic University, Norvégia), big data és mesterséges intelligencia fejlesztő, valamint Omar Marshaly (Miskolci Egyetem), IT vezető, kiberbiztonsági szakértő.

Ötletük, az AccessEARTH egy innovatív mesterséges intelligencia/felhőalkalmazás, amely hatékonyan elemzi a hatalmas adatkészleteket, például a műhold-, geofizikai és geokémiai adatokat. Kínálatunk megfelel az EU azon igényének, hogy a kritikus nyersanyagokat fejlett, mesterséges intelligencia által vezérelt bányászati felderítéssel biztosítsák, és olyan megoldást kínálunk, amely időszerű, hatékony és pontos. A hagyományos módszerek gyakran nem felelnek meg a pontosság és a megfizethetőség tekintetében, és megoldásunk e téren jelentős hiányt pótol.

Ha tervük valóra válik, akkor 2030-ra szép, 2 millió eurós forgalmat bonyolít le a cég. Most tegyük ujjainkat keresztbe, és először az athéni döntőben kívánjunk sikert a csapatnak.